Redőnyök felmérése

Műanyag és alumínium redőnyök felmérése:

A redőny felmérésénél először a szélességet majd a magasságot mérjük meg. Ezen kívül meg kell határoznunk, hogy kintről nézve melyik oldalra kerüljön a felhúzó gurtni, vagy zsinór.

Szélesség mérése: legalább 4 ponton mérjünk. először az ablakra fektetve a mérőszalagot, az alsó részen, aztán kb középen, majd legfelül. A felső részen, ahová a redőnytok kerül majd, a falkávának a külső részén is mérni kell, hogy nem szűkül-e, derékszögben van e a fal az ablakhoz képest. Az a lényeg, hogy a tokot a helyére tudják majd illeszteni. a 4 méret közül a legkisebb minusz fél cm lesz a redőny szélessége. Olyan méretet adjon meg, ami biztosan elfér, ezért inkább fél cm-rel rövidebb legyen.

Magasság mérése: az ablakra fektetve a mérőszalagot két szélen kell megmérni, és a kisebbik méretet megadni. Ennél a méretnél, ha kicsit hosszabb lesz sem gond, mivel egy fémfűrésszel, vagy vágókoronggal könnyedén lehet vágni a sínekből felszereléskor.

Amennyiben osztott redőnyt rendel, tehát egy tokban, de két külön részben szeretné felhúzni a redőnyt, meg kell adni egy osztás méretet. Az osztásnál 2 db redőnysín kerül egymás mellé, így azt a pontot kell kijelölni, ahol a két sín egymáshoz lesz téve. Ennek a pontnak az egyik falkávától mért távolsága lesz a megrendeléskor megadandó méret. Általában a kisebb távolságot szoktuk megadni.

Pl : ha van egy 180 cm széles ablak, melynél kintről nézve bal oldalt van egy 60 cm-es szárny, jobb oldalt pedig egy 120 cm-es, akkor megjegyzésben írja le:  osztás bal 60 cm. Ha a 180 cm-es ablak két egyforma szárnyból áll, akkor megjegyzésbe annyit kell írni: középosztott.

Amit meg kell még adni megrendeléskor, hogy hová kerüljön a redőny felhúzója. Ezt kintről nézve kell megadni, tehát nem a lakásból. Osztott redőnynél, automatikusan a két szélre tesszük a felhúzókat, ha külön nem kérik másként.

Ha bármilyen segítségre lenne szüksége felmérésnél, hívja nyugodtan ügyfélszolgálati telefonszámunkat, vagy kérdezzen e-mailben.