Szúnyogháló ajtók felmérése

Nyíló keretes szúnyogháló ajtó felmérés:

A méretet szélesség×magasság formában kell megadni. A falkáva méretet kell megmérni, és szélességben 5 cm-t, magasságból pedig 1-2 cm-t kell levonni. A szélesség esetében azért kell 5 cm-t levonni, hogy az egyik függőleges keretprofilon a zsanérok, a másik oldalt a csappantyú vagy mágneszár kényelmesen elférjen. Magasság mérésénél mindössze arra kell ügyelni, hogy az ajtó kényelmesen tudjon mozogni.


Rolós szúnyogháló ajtó felmérése

A méretet szélesség×magasság formában kell megadni. A falkáva méretet kell megmérni, és szélességben 4-5 cm-t, magasságból pedig 1-2 cm-t kell levonni. A szélesség esetében azért kell 5 cm-t levonni, mer a függőleges elemeken helyezkednek el a szemből felcsavarozásra szolgáló felfogató fülek, és ezek helyigénye oldalanként 2-2 cm.Ezek a fülek a megrendelésnél megadott szélességi méret részét nem képezik. Magasság mérésénél mindössze arra kell ügyelni, hogy az ajtó kényelmesen ta helyére tudjun kerülni.


Pliszé szúnyogháló ajtó felmérése

Felmérésnél ügyeljen arra, hogy a szerkezet alsó megvezetője mindenképpen a padlóra kell, hogy feküdjön. Ez csak egy 6-7 mm magasságú alumínium profil, így szemből nem lehet rögzíteni ezt az elemet a padlóhoz kell ragasztani. Az ajtó keretprofilja 45 mm szélességű, így ideális esetben a tok nyílásméretéhez  szélességben 9 cm-t hozzáadva szépen mutat a keret, és ebben az esetben a hálóhoz rögzített kilincses tolóprofil kényelmesen megfogható. Ugyanilyen esztétikus, ha egészen a káva külső széléig kiengedjük, de mindenképpen több ponton mérje meg a falkávát, az esetleges fal egyenetlenségek miatt, és a legkisebb méretet vegye alapul. A magasság mérésénél a padlótól kell mérni, és a tokra felül legalább 4-5 cm-t takarjon rá.


Toló szúnyogháló ajtó felmérése

Toló szúnyogháló ajtók kétszárnyú ajtók egyik felétre, vagy tolóajtók eltolható részének fedésére használatosak. A felmérésnél a teljes tolópálya külső méretét kell megmérni, és azt kell beírni a szélességi méretként a kalkulátorba. A  szúnyogháló ajtó a megadott tolópálya méretnek a felét fogja takarni, tehát nem a teljes felület, csak a fele lessz szúnyoghálóval fedett. Magasság esetében arra kell ügyelni, hogy a szabad nyíláson túl legalább 3-3 cm-t feküdjön fel a sín az ajtókeretre. Ez a felmérési mód az eseteke 90 %-ában megfelelő, mivel az ajtók nagy többségben szimmetrikusak, egyforma szárnyakból állnak, de természetesen lehetőség van pályahosszabbításra is. Ha pályahosszabbítással szeretne rendelni, akkor kérem e-mailben küldje el ajánlatkérését!