Segédletek felméréshez, szereléshez

Műanyag és alumínium redőnyök felmérése:

A redőny felmérésénél először a szélességet majd a magasságot mérjük meg. Ezen kívül meg kell határoznunk, hogy kintről nézve melyik oldalra kerüljön a felhúzó gurtni, vagy zsinór.

Szélesség mérése: legalább 4 ponton mérjünk. először az ablakra fektetve a mérőszalagot, az alsó részen, aztán kb középen, majd legfelül. A felső részen, ahová a redőnytok kerül majd, a falkávának a külső részén is mérni kell, hogy nem szűkül-e, derékszögben van e a fal az ablakhoz képest. Az a lényeg, hogy a tokot a helyére tudják majd illeszteni. a 4 méret közül a legkisebb minusz fél cm lesz a redőny szélessége. Olyan méretet adjon meg, ami biztosan elfér, ezért inkább fél cm-rel rövidebb legyen.

Magasság mérése: az ablakra fektetve a mérőszalagot két szélen kell megmérni, és a kisebbik méretet megadni. Ennél a méretnél, ha kicsit hosszabb lesz sem gond, mivel egy fémfűrésszel, vagy vágókoronggal könnyedén lehet vágni a sínekből felszereléskor.


Műanyag keretes szúnyogháló pontos felmérése.   

Minden esetben a keret külső méreteit kell megadni megrendelésnél!

Ha nincs az ablakon külső árnyékoló, akkor van a legegyszerűbb dolgunk. Ebben az esetben közvetlenül az ablak keretre kerülhet a háló. Műanyag ablak esetén, amennyiben klipszekkel szeretné felfogatni a keretet, az ablaknyílást kell mérnie vízszintes és függőleges irányban. Klipszes rögzítés esetén a gyártási méret az ablaknyílás+oldalanként 2,5-2,5 cm, tehát  összesen 5-5cm a teljes szélességre és magasságra.

Pl: ha az ablaknyílás mérete 110×80 cm, akkor az Önnek szükséges szúnyogháló mérete 115×85 cm

Amennyiben csavarral fogja felszerelni a keretet, az ideális gyártási méret az ablaknyílás + oldalanként 3,5-3,5 cm, tehát 7-7 cm a teljes szélességre és magasságra.

Pl: ha az ablaknyílás mérete 110×80 cm, akkor az Önnek szükséges szúnyogháló mérete 117×87 cm.


Alumínium keskeny keretes szúnyogháló felmérése (9×25 mm-es kerettel)

Ha nincs az ablakon külső árnyékoló,  az ideális gyártási méret az ablaknyílás + oldalanként 3-3 cm, tehát 6 cm a teljes szélességre és magasságra.

Pl ha az ablaknyílás mérete 110×80 cm, akkor az Önnek szükséges szúnyogháló mérete 116×86 cm.

Fontos!Ha az ablaknyílás méretéből számolja ki a gyártási méretet, minden esetben ellenőrizze a falkáva méretét is, hogy van e elegendő hely ahhoz, hogy a szúnyogháló beférjen. Bizonyos esetekben a szigetelés annyira leszűkíti a káváknál a helyet, hogy kisebbre kell venni a méretet.

A másik mérési lehetőség, ha azt szeretné, hogy a fal káváig érjen ki a keret, hogy faltól falig méretet ad le. Érdemes több ponton megmérni, és a legkisebb méretet alapul venni. A teljes méretből ebben az esetben érdemes fél cm-t levonni, hogy kényelmesen a helyére menjen a háló.


Alumínium peremes szúnyogháló felmérése:

A keret teljes külső, peremmel együtt vett méretét kell a megrendelésnél megadnia.

A peremes szúnyogháló olyan helyekre is felszerelhető, ahol redőny van felszerelve az ablakra. A nyílásméretet kell  mm pontossággal megmérnie. A kalkulátorba beírandó gyártási méret a nyílásméret+22 mm, mivel az ablakra rátakaró perem rész oldalanként 11 mm-es.


Ablakra szerelhető rolós szúnyogháló felmérése:

Ha nincs az ablakon külső árnyékoló,  az ideális gyártási méret az ablaknyílás szélessége + oldalanként 4-4 cm, tehát 8 cm a teljes szélességre. A magasság az ablaknyílás magassága + 7 cm.

Pl ha az ablaknyílás mérete 110×80 cm, akkor az Önnek szükséges szúnyogháló mérete 118×87 cm.

Fontos!Ha az ablaknyílás méretéből számolja ki a gyártási méretet, minden esetben ellenőrizze a falkáva méretét is, hogy van e elegendő hely ahhoz, hogy a szúnyogháló beférjen. Bizonyos esetekben a szigetelés annyira leszűkíti a káváknál a helyet, hogy kisebbre kell venni a méretet.

A másik mérési lehetőség, ha azt szeretné, hogy a fal káváig érjen ki a keret, hogy faltól falig méretet ad le. Érdemes több ponton megmérni, és a legkisebb méretet alapul venni. A teljes méretből ebben az esetben érdemes fél cm-t levonni, hogy kényelmesen a helyére menjen a háló.

Ha bármilyen segítségre lenne szüksége felmérésnél, hívja nyugodtan ügyfélszolgálati telefonszámunkat, vagy kérdezzen e-mailben.


Nyíló keretes szúnyogháló ajtó felmérés:

A méretet szélesség×magasság formában kell megadni. A falkáva méretet kell megmérni, és szélességben 5 cm-t, magasságból pedig 1-2 cm-t kell levonni. A szélesség esetében azért kell 5 cm-t levonni, hogy az egyik függőleges keretprofilon a zsanérok, a másik oldalt a csappantyú vagy mágneszár kényelmesen elférjen. Magasság mérésénél mindössze arra kell ügyelni, hogy az ajtó kényelmesen tudjon mozogni.


Rolós szúnyogháló ajtó felmérése

A méretet szélesség×magasság formában kell megadni. A falkáva méretet kell megmérni, és szélességben 4-5 cm-t, magasságból pedig 1-2 cm-t kell levonni. A szélesség esetében azért kell 5 cm-t levonni, mer a függőleges elemeken helyezkednek el a szemből felcsavarozásra szolgáló felfogató fülek, és ezek helyigénye oldalanként 2-2 cm.Ezek a fülek a megrendelésnél megadott szélességi méret részét nem képezik. Magasság mérésénél mindössze arra kell ügyelni, hogy az ajtó kényelmesen ta helyére tudjun kerülni.


Pliszé szúnyogháló ajtó felmérése

Felmérésnél ügyeljen arra, hogy a szerkezet alsó megvezetője mindenképpen a padlóra kell, hogy feküdjön. Ez csak egy 6-7 mm magasságú alumínium profil, így szemből nem lehet rögzíteni ezt az elemet a padlóhoz kell ragasztani. Az ajtó keretprofilja 45 mm szélességű, így ideális esetben a tok nyílásméretéhez  szélességben 9 cm-t hozzáadva szépen mutat a keret, és ebben az esetben a hálóhoz rögzített kilincses tolóprofil kényelmesen megfogható. Ugyanilyen esztétikus, ha egészen a káva külső széléig kiengedjük, de mindenképpen több ponton mérje meg a falkávát, az esetleges fal egyenetlenségek miatt, és a legkisebb méretet vegye alapul. A magasság mérésénél a padlótól kell mérni, és a tokra felül legalább 4-5 cm-t takarjon rá.


Toló szúnyogháló ajtó felmérése

Toló szúnyogháló ajtók kétszárnyú ajtók egyik felétre, vagy tolóajtók eltolható részének fedésére használatosak. A felmérésnél a teljes tolópálya külső méretét kell megmérni, és azt kell beírni a szélességi méretként a kalkulátorba. A  szúnyogháló ajtó a megadott tolópálya méretnek a felét fogja takarni, tehát nem a teljes felület, csak a fele lessz szúnyoghálóval fedett. Magasság esetében arra kell ügyelni, hogy a szabad nyíláson túl legalább 3-3 cm-t feküdjön fel a sín az ajtókeretre. Ez a felmérési mód az eseteke 90 %-ában megfelelő, mivel az ajtók nagy többségben szimmetrikusak, egyforma szárnyakból állnak, de természetesen lehetőség van pályahosszabbításra is. Ha pályahosszabbítással szeretne rendelni, akkor kérem e-mailben küldje el ajánlatkérését!


Harmonikaajtó felmérése

A harmonikaajtó felmérése nagyon egyszerű művelet. Az ajtótok belső kávaméretét kell megmérni szélességben és magasságban.

Szélesség: Az ajtók szélessége lamellánként változtatható.  A szélesség méretét mindössze annyira kell megmérnie, hogy ki tudja választani a megfelelő szabvány méretet. A pontos szélességi méretre igazítás mindössze annyiból áll, hogy a felső tartó sínt kell levágni beépítéskor.

Magasság: A magassági méret mérését végezze el több ponton, és vonjon le belőle fél-1 cm-t, hogy az ajtó kényelmesen működhessen. Ezt a méretet írja majd be abba a mezőbe, ahol meg kell adni, hogy mekkorára vágjuk az ajtó hosszát.